«Листи щастя» для автомобілістів повертаються: у МВС назвали строки

Цього року в Україну повернеться практика автоматичної відео- та фотофіксації порушень правил дорожнього руху – так звані “листи щастя”. Про це у програмі “Подія” на телеканалі “Прямий” розповів директор Департаменту комунікації МВС Артем Шевченко.

“Автоматично порушення правил дорожнього руху в режимі фото- і відеофіксації готується активно до впровадження. І, наскільки мені відомо – я періодично про це питаю наших керівників – в цьому році розпочнеться. Тобто воно не охопить одразу всю територію країни. Воно буде впроваджене поступово. Але цього року ми вийдемо на те, що почнуть повертатися ці “листи щастя”. Так, не одразу все це запрацює так скрізь і бездоганно, але почне працювати. Бо це механізм, без якого не обходиться жодна цивілізована країна світу по підтриманні безпеки дорожнього руху. Адже неможливо поліцейського поставити біля кожного транспортного засобу. Це треба розуміти.

По швидкості справді зараз йде активна робота протягом цього тижня. Тільки треба дочекатися засідання Кабінету Міністрів і подивитися, яка постанова буде прийнята на засіданні уряду”, – розповів він.

За його словами, відповідне рішення буде розглянуто на найближчому засіданні уряду.

“Наскільки мені відомо, на найближчому засіданні Кабінету міністрів. Якщо буде. Бо зараз експерти і юристи працюють над тим, щоб ця постанова була з юридичної точки зору і з точки зору виконання бездоганною. А якщо не бездоганною, то хоча б реальною. Є варіант, як почати вимірювати швидкість вже. І ми до цього йшли. І використовувати ті пристрої, які залишилися…” – зазначив Шевченко.

Він також повідомив технічні подробиці запровадження “листів щастя” в Україні.

“У нас є певні прилади, які залишилися у спадок від ДАІ, певні прилади, якими вони міряли. Але ми їх не використовували. Поліція патрульних не використовувала весь цей час, тому що патрульна поліція – це поліцейські, які постійно в русі. Для того, щоб їх правильно сертифікувати і забезпечити документальну базу, щоб цей протокол і це порушення, зафіксоване в такому режимі, встояло в суді, бо багато оскаржують, то треба провести певну підготовчу роботу. Зараз вона триває. І треба подивитися та послідкувати, яка постанова буде прийнята Кабінетом міністрів, яка чітко роз’яснить, як міряти швидкість, якщо вона буде прийнята”, – додав представник МВС.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти