Дивовижна «одноразова» Toyota нового імператора Японії (ФОТО)

Можливо, перед нами один з найкрутіших автомобілів усіх часів.

Королівські сім’ї, як правило, використовують виняткові транспортні засоби, створені місцевими автовиробниками, наприклад, повністю електричний Jaguar E-Type Zero – на весіллі принца Гаррі та Меган Маркл.

Коли в 1993 році принц Японії Нарухіто одружився на  принцесі Масако, він прибув на церемонію в сконструйованому британцями Rolls-Royce Corniche Convertible, а не в авто, побудованому на його батьківщині.

1 травня принц Нарухіто зійшов на престол в якості нового імператора Японії і в цей день він також хотів використовувати свій Corniche. Однак, Роллс-Ройс з весілля знаходився в аварійному стані. Wall Street Journal повідомляє, що принц Нарухіто замість нього сів у вітчизняний автомобіль.

Тільки один японський автомобіль дійсно підходить для Імператора, і це – Toyota Century. Примітно, що автовиробник ніколи не продавав цю модель в США, ймовірно тому, що не кожен американець заплатить близько 200 000 доларів за цю модель.

Модель Century оснащується 5,0-літровим гібридним двигуном V8, що генерує 431 кінську силу і 376 Нм крутного моменту.

Окрему увагу автовиробник приділив салону. У ньому є регульовані крісла, комфортні підставки для ніг і величезний сенсорний екран. Є додаткове світло, який дозволяє читати в автомобілі, і невеликий висувний столик.

Джерело: Автовод

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти