Автомобілі General Motors комплектуватимуть шинами без повітря

Американський концерн підписав угоду з компанією Michelin про постачання безповітряних шин, які будуть застосовуватися на автономних електрокарах.

Шини Uptis – скорочено від Unique Puncture-proof Tire System – схожі за концепцією, але відрізняються за своїм складом від безповітряних Tweel, які вперше були показані в 2005 році, після чого встановлювалися на міні-навантажувач і газонокосарках. Така заява була зроблена в рамках конференції зі сталого розвитку Movin’On в Монреалі, Канада.

Шина складається з гнучкої спиці, виготовленої з гуми, і запатентованої нової армованої скловолокном арматури, наповненої смолою. Гнучке кільце обгорнуте в гуму зі стандартним протектором, який в кінцевому підсумку можна відновити після зносу за допомогою 3D-друку. Так само, як і з пневматичної шиною, властивості як протектора, так і конструкції можна налаштовувати для різних типів транспортних засобів.

Компанія Michelin працює з декількома автовиробниками, щоб довести прототип Uptis до серійного виробництва, зокрема і з GM.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти