Один з перших в світі автомобілів продадуть за шалені гроші (фото)

Унікальний Panhard-Levassor Type A2 буде виставлений на аукціон на початку листопада.

В рамках аукціону Bonhams продадуть автомобіль 1901 року випуску. Варто відзначити, що це одна з перших моделей машин в світі.

Французька компанія Panhard є одним з найстаріших автовиробників. На даний момент, всі активи виробника розділили між собою Citroen і компанія по створенню бронетехніки Auverland.

На сьогоднішній день в світі налічується всього п’ять екземплярів Panhard-Levassor Type A2. У моделі, представленої на аукціоні вкрай цікава історія. Вперше автомобіль дебютував під час заїзду з Лондона в Брайтон, а потім взяв участь ще в 60 різних перегонах.

При вивченні копій заводських документів з’ясувалося, що даний автомобіль був замовлений особисто Рене де Кніффом, який вважається одним з кращих гонщиків свого часу. Кніфф в 1897 році став главою компанії Panhard, після смерті її засновника.

Експерти вважають, що Panhard-Levassor Type A2 буде проданий за суму від 200 до 250 тис. фунтів стерлінгів. Втім, варто зазначити, що з огляду на унікальність і незвичайності автомобіля ця сума може багаторазово збільшитися під час торгів.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти