Стало відомо, скільки заробляють водії Uber в Україні

Сервіс виклику таксі Uber працює в Україні з 2016 року і наразі доступний в семи містах. За приблизними розрахунками, 51% ринку таксі за кількістю поїздок припадає саме на Uber.

Про це ЄП розповів керівник з розвитку Uber в країнах Центральної та Східної Європи 29-річний харків’янин Георгій Соколянський.

За оцінками BRDO, річний оборот ринку становить близько 40 млрд грн, а 98% його учасників працюють в тіні і не сплачують податків.

Uber в Україні активно виступає за виведення ринку з тіні. При цьому в компанії не розголошують кількість автомобілів, зареєстрованих в сервісі, свої оцінки обсягу ринку, кількість поїздок і будь-яку іншу інформацію, за допомогою якої можна оцінити ринок.

За приблизними оцінками, чистий комісійний дохід Uber в Україні може становити 100 млн грн на місяць і більше.

На питання журналістів про те, скільки заробляє водій Uber у Києві, якщо працює по вісім годин на день, крім вихідних, Соколянський відповів, що це значно більше, ніж середня зарплата в Україні.

«Водій може заробляти на платформі Uber значно більше, ніж середня зарплата в Україні, і більше, ніж на інших платформах, тому що у нас більше замовлень. Щоб дати вам орієнтир, чистий заробіток може бути 25-30 тис грн. Це після комісії Uber, сплати всіх податків і витрат. Те, що я вважаю реалістичним», – каже він.

Нагадаємо, Uber Technologies Inc — американська міжнародна публічна компанія із Сан-Франциско, заснована у 2009 році. Вона створила однойменний мобільний додаток для пошуку, виклику й оплати таксі або роботи приватних водіїв і доставки їжі. У більшості випадків водії використовують власні автомобілі, а також машини таксопарків або партнерів. У більшості країн 80% оплати отримують водії, 20% — Uber.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти