Як на СТО обдурюють водіїв

Не секрет, що на станціях технічного обслуговування автомобілів не завжди працюють сумлінні та чесні співробітники, тому дуже часто сума в чеку істотно відрізняється від переліку робіт, які були виконані насправді. Найчастіше недобросовісні механіки обманюють клієнтів, які не знаються на ремонті автомобіля.

Перш за все фахівці радять завжди вимагати показати поломку – переконатися в її наявності варто навіть в тому випадку, якщо клієнт абсолютно не розбирається в пристрої автомобіля.

Перед початком ремонту на СТО з механіками слід обговорити всі деталі. Так, рекомендується обговорити кінцеву вартість робіт або вартість години роботи фахівця. Крім того, не зайвим буде погоджувати з механіком подальші кроки по кожній виявленій поломці.

У тому випадку, якщо при ремонті необхідно замінити запчастини, слід вимагати від майстрів коробки від деталей, а також просити повернути пошкоджену запчастину. Дуже часто недобросовісні СТО замість нових запчастин встановлюють вже використані, які були зняті з автомобіля іншого обманутого клієнта.

Якщо клієнт обслуговується на певному СТО вперше, то слід ознайомитися з рекомендованою вартість деталей на спеціалізованих сайтах – деякі сервісні центри можуть штучно завищити ціну на 50-80%.

Також зафіксовані випадки, коли на СТО заїжджають два однакових або схожих автомобіля – в такому випадку шахраї можуть переставити несправний вузол з одного автомобіля на інший, обдуривши тим самим відразу двох клієнтів. Крім того, дуже часто механіки виставляють рахунки за роботи, які навіть не проводилися. Також майстер може замінити ту деталь, яка ще могла б прослужити довгий час, після чого агрегат під виглядом нового буде встановлений на машину іншого клієнта.

Експерти відзначили, що захиститися від шахрайства на СТО досить складно, якщо власник машини не розбирається в автомобілях – при цьому рекомендується взяти з собою більш обізнану в даній сфері людину. Також варто зберігати всі рахунки, чеки та акти про виконані роботи, при наявності яких буде досить легко довести факт шахрайства.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти