Знайдено «золоте дно» в майбутній автофіксації порушень ПДР

Спритні на руку ділки знайшли спосіб заробити величезні гроші на ще не запущеній системі фотофіксації порушень ПДР. Вони переконують місцеві влади купити обладнання, обіцяючи в майбутньому надзвичайні прибутки від штрафів. Хитрість в тому, що стандарт ще не затверджений, і якщо його в останній момент змінять, то куплені камери можна буде відвезти на дачу – спостерігати за воронами. Про це Autonews.ua розповів Автоюрист Володимир Караваєв.

Відповідно до закону, комплекси автофіксації повинні купуватися за рахунок місцевих бюджетів. Автоюрист Володимир Караваєв говорить, що йому відомі випадки, коли вже зараз влада невеликих містечок купує камери у спритних на руку ділків, без будь-якої гарантії, що вони пройдуть сертифікацію.

«Приходять до чиновників «гінці» і починають розповідати: «Ось уже з вересня запрацює автоматична фіксація. Ви на цьому можете заробити. А у нас є обладнання, яке дозволяє то-то і те-то». Поверхнево розповідають законодавство, яке дозволяє це робити. Природно, у людей очі загоряються, вони закуповують це обладнання, встановлюють і ще й хваляться, що вони вже підготовлені, залишилося тільки дочекатися вересня. А потім мовляв, у них і порядок буде на дорогах, і бюджет наповнюватиметься.

Але справа в тому, що у нас досі не затверджений стандарт для цього обладнання, грубо кажучи – технічні вимоги. До тих пір, поки він не затверджений, говорити, що це обладнання відповідає цій вимозі чи ні – передчасно. А раптом в останній момент туди внесуть істотні зміни? Тому жодна нормальна людина не купуватиме обладнання, не розуміючи, які його перспективи щодо сертифікації. А якщо це обладнання не пройде сертифікацію, воно нічим не відрізняється від камер спостереження в приватному дворі – дивитися можна, а ось залучити не можна!», – сказав Володимир Караваєв.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти