Експерти назвали ТОП-5 спортивних кросоверів

Спортивні кросовери – відмінний компроміс між швидкістю і практичністю. Такі автомобілі поєднують в собі потужні мотори, хорошу керованість, просторі салони і об’ємні багажні відсіки. Крім того, ряд моделей цілком непогано себе почуває і на бездоріжжі. ТМ на основі думки експертів склали ТОП-5 спортивних кросоверів.

5 місце – Range Rover Sport. Британський позашляховик укомплектований потужним 8-циліндровим бензиновим мотором з на 5.0 літра, який завдяки компресору видає 525 «коней» і 625 Нм крутного моменту. Реалізувати все це допомагає постійний повний привід і сучасний 8-діапазонний «автомат». До 100 км/год авто розганяється за 5.3 секунди.

4 місце – Mercedes-Benz GLE G63 AMG. Німецький спортивний кросовер укомплектований 5.5-літровим бензиновим 8-циліндровим мотором з подвійним турбонаддувом, потужність якого становить 585 к.с. і 760 Нм крутного моменту. Як КПП у автомобіля використовується 7-швидкісною «автомат», який передає момент на всі колеса. Розгін до 100 км/год займає 4.2 секунди.

3 місце – BMW X5M. Популярний спорт-кросовер від баварської марки має під капотом 4.4-літровий бітурбований мотор потужністю в 575 кінських сил і 750 Нм крутного моменту. Тут також є постійний повний привід і спритний «автомат» на 8 ступенів. Першу «сотню» авто розмінює за 4.2 секунди, а “максималка” досягає 250 км/год.

2 місце – Porsche Cayenne Turbo. Ще один німецький спорт-кросовер має вельми компактний мотор на 4.0 літра, проте з системою турбонаддува видає потужність складає 550 к.с. і 770 Нм крутного моменту. Він працює з 8-швидкісною автоматичною трансмісією, при цьому повний привід у кросовера підключається, що дозволяє навіть дрифтувати в розумних межах. Розгін до «сотні» у Cayenne Turbo становить 4.1 сек, а “максималка” впирається в 285 кілометрів на годину.

1 місце – Lamborghini Urus. Справжній король спортивних кросоверів у своєму розпорядженні аналогічним за обсягом 4.0-літровим турбомотором, але має потужність в 650 к.с. при 850 Нм крутного моменту. Реалізувати таку міць допомагає система повного приводу і спритний 8-швидкісний «автомат». У розгоні до 100 км/год Urus залишає далеко позаду багатьох конкурентів – 3.6 секунди, а “максималка” впирається в позначку в 305 км/год.

Відзначимо, що в наш рейтинг не потрапив кросовер Bentley Bentayga, однак тут справа в тому, що дана модель позиціонується більше як люксовий позашляховик, а не спорт-кросовер.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти