П’ять причин, чому потрібно купувати вживані електромобілі

В останні роки в світі збільшилися продажі електромобілів. Автовиробники інвестують величезні кошти в їх розробку. Сьогодні ми поговоримо про те, чому краще купувати не нові, а старі електромобілі.

Так, у 2016 році в світі було продано понад 600 000 нових електричних машин. Експерти прогнозують, що ці цифри будуть тільки збільшуватися.

На наш погляд, є п’ять причин, чому потрібно купувати вживані електромобілі:

1. Вони дешевші

У багатьох країнах для купівлі електромобілів пропонують значні бонуси, в результаті їх ціна стає конкурентоспроможною з вартістю автомобілів з бензиновими і дизельними двигунами (люксові Tesla Model S і Model X – це зовсім інша розмова). У США, наприклад, Nissan Leaf і Ford Focus Electric, випущені два роки тому, можна купити за 10 000 доларів, що помітно менше, ніж ціна нових моделей. При цьому, наприклад, «п’ятирічний» Mitsubishi MiEV можна придбати навіть за 5 000 доларів.

2. У них невеликий пробіг

Зазвичай у б/у електромобілів, виставлених на продаж, невеликий пробіг. Це означає, що у них менша зношеність, ніж у звичайних машин. При цьому автолюбителям не потрібно перейматися заміною електричних батарей, позаяк у них зазвичай велика гарантія.

3. Не потрібне дороге пальне

Враховуючи, що ціни на бензин і дизельне пальне постійно ростуть, мимоволі задумаєшся про купівлю електромобіля, хоча б старого.

4. Мінімальні витрати на обслуговування

В електромобілях помітно менше компонентів, що вимагають регулярного обслуговування або навіть заміни. Їм не потрібно міняти масло, обслуговувати трансмісію і т.д.

5. Ви будете їздити на «зеленому» автомобілі

Електромобілі менше забруднюють атмосферу, ніж автомобілі з бензиновим або дизельним двигуном. Зараз багато хто піклується про екологію, чому б і вам теж так не вчинити? Чисте повітря дуже стане в нагоді вашим дітям і онукам.

За матеріалами autonews.ua

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти