Дешевше «євроблях» і електрокарів: як купити старе авто за копійки

Для українців звична справа купувати автомобілі, які вже були у вжитку. Однак при їх виборі потрібно врахувати багато важливих нюансів, щоб потім не витрачати тисячі гривень в автосервісах.

Експерт Віталій Яхно розповів, як з тисяч старих автомобілів вибрати хорошу машину і при цьому заощадити пристойну суму, передає Хвиля.Нет.

Перше, на що фахівець радить звернути увагу при виборі б/у автомобіля, це стан лакофарбового покриття. Якщо під рукою немає спеціального приладу, то про те, що машина перефарбовувалася, можна дізнатися по слідах шліфування або залишки шпаклівки на кузові.

Ознакою зміни лакофарбового покриття може бути і “апельсинова кірка”, що виникає при неправильному фарбуванні. У заводських умовах забарвлення створюється спеціальними автоматизованими системами, що забезпечують рівний шар фарби. Якщо автомобіль був фарбований, то раніше він міг потрапляти в аварії або ж почав вкриватися іржею.

Важливо також перевірити зазори між багажником, капотом і дверима. Все повинно прилягати щільно. Також варто застосувати спеціальний прилад, який перевірить стан мотора. Крім цього такий прилад зможе показати справжній пробіг.

Якщо ж ви збираєтеся продати свій автомобіль, то на продаж його краще виставити при перших ознаках іржавіння кузова або якщо почалися проблеми з двигуном і коробкою передач.

При покупці старих автомобілів українці найчастіше вибирають машини з просторим салоном і невеликою витратою палива. Середня вартість – 10 тис. доларів. Найпопулярнішими вживаними автомобілями в Україні є Citroen Berlingo, Оpel Combo, Fiat Doblo. Вони відрізняються практичністю і хорошими ходовими якостями. Серед кросоверів великою популярністю користується Renault Duster.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти