5 способів перевірки двигуна при купівлі вживаного автомобіля

Пропонуємо Вашій увазі список порад, які допоможуть швидко перевірити двигун старого автомобіля під час покупки.

По-перше, потрібно уважно розглянути підкапотний простір машини, звертаючи увагу на масляні потьоки, бруд та інші недбалості, які видають халатне ставлення власника до автомобіля. Найімовірніше, що таку машину і несвоєчасно обслуговували, що може привести в майбутньому до несправностей силового агрегату.

По-друге, потрібно звернути увагу на стан моторної оливи. Кришка горловини з внутрішньої сторони і сама олива в ідеалі повинні бути чистими. При цьому наявність стружки в олії може говорити про механічний знос двигуна, а поява емульсії говорить про пошкодження головки блоку циліндрів.

По-третє, при купівлі вживаного автомобіля потрібно подивитися на колір вихлопних газів. Якщо навіть після прогріву двигуна колір вихлопу буде сизим, то це може вказувати, як на «масложор», так і на негерметичність каналів системи охолодження. При цьому чорний відтінок свідчить про проблеми в поршневій групі двигуна.

По-четверте, ще одним приводом для відмови від покупки уживаного авто може стати наявність прогоряння у вихлопній системі. Цей дефект можна розпізнати по слабкому тиску вихлопних газів або взагалі його відсутності.

І, по-п’яте, обов’язково попросіть власника про пробну поїздку. Під час тест-драйву може застукати підвіска, у двигуна почнуть плавати оберти, а на швидкості може з’явитися вібрація. І в кінці поїздки потрібно знову перевірити підкапотний простір.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти