Україна готова запустити виробництво електрокарів

Зростання електромобільного парку природним шляхом простимулювало зростання зарядної інфраструктури. За останні роки в Україні з’явилися й успішно працюють розробники і виробники зарядних станцій високого рівня.

Так вважає Вадим Ігнатов, CEO EcoDrive UA, передає прес-служба ФАУ.

«Зараз саме час переходити до наступних етапів розвитку електромобільності, а саме – виробництво транспортних засобів на електротязі. Україна має значний промисловий і людський потенціал для організації на її території як складальних підприємств, так і підприємств повного циклу виробництва транспортних засобів. Відмінне географічне положення і нормально розвинена логістика, дозволяє розраховувати на можливості експорту в європейські країни», – каже експерт.

За словами Ігнатова, через об’єктивні причини Україна не може виділяти кошти на пряме дотування або фінансування розвитку електромобільності, але в силах прийняти додаткові закони, спрямовані на податкове стимулювання розвитку виробництва.

Нагадаємо, вітчизняний ринок автомобілів на електротязі в травні досяг позначки 943 шт., що рівно на 300 шт. більше, ніж роком раніше.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти