Яку небезпеку приховують рекламні листівки під склоочисниками автомобіля

Настирлива реклам не подобається нікому. Особливо вона дратує, коли проявляється у вигляді всіляких стікерів, брошурок, листівок та інших «візиток», що залишаються невідомо ким на площинах і щілинах кузова, а також під щітками склоочисника вашої машини. Подібний «спам» може виявитися зовсім не таким безпечним, як здається на перший погляд.

Почнемо з найбільш неприємного сценарію розвитку подій, першим актом якого може виявитися поява стороннього папірці на машині. Нею може стати рекламна брошурка якої-небудь компанії по доставці їжі, автомийки. Або просто – записка «купимо вашу машину», всунути в двері або в щілину, наявну на «лопусі» бокового дзеркала.

Можливо, записка – лише просто записка. Але саме такими нешкідливими речами користуються і зловмисники, що промишляють угоном або розукомплектуванням чужих авто прямо на місці стоянки. Так вони з’ясовують: чи стежить власник за своїм рухомим майном або не звертає на нього уваги. У першому випадку «перевірочний» папірець буде швидко виявлений ​​господарем і негайно видалений.

А коли такий «маркер» залишається недоторканим протягом тривалого часу, зловмисникові стає ясно, що автовласник не часто провідує свою «ластівку» і з нею можна без особливого ризику робити все, що завгодно – власник виявить це не скоро.

Набагато менш катастрофічна неприємність, пов’язана з «прикріпленою» до автомобіля рекламною продукцією, стосується збереження стекол. Розповсюджувачі цього «добра» частенько залишають листівки для водія, притиснувши до «лобовуху» щітками склоочисника. Або встромляють їх між бічним склом і його ущільнювачем.

Коли машина стоїть кілька днів з таким «подарунком», під нього повітряними потоками повітря потихеньку може нанести пил і дрібний пісочок з дороги. Особливо коли стоїть суха і вітряна погода.

Після цього приходить господар машини і, не звертаючи уваги на папірець, включає «двірники» або відкриває вікно. При цьому пісочок під рекламним буклетик скрипить по поверхні скла, залишаючи на ньому «красиві» подряпини…

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти