Названі 10 кращих сімейних хетчбеків 2020 року

Видання Autocar склало список з десяти кращих сімейних хетчбеків 2020 року, а Твоя МАШИНА вирішила вам про нього розказати.

Стильний, добре обладнаний та оснащений двигуном, що відповідає будь-яким вимогам, сімейний хетчбек залишається одним з найважливіших на ринку. Але які автомобілі входять в цей рейтинг?

Нижче представлені 10 кращих сімейних хетчбеків, які зараз продаються.

1. Volkswagen Golf

З запуском Mk8 Golf Volkswagen повернув собі лідируючі позиції на вершині класу сімейних хетчбеків. З механічної точки зору оновлення, представлені в останньому Golf, відносно легкі: він як і раніше заснований на тій же платформі MQB, що і його попередник, за винятком впровадження технології м’якого гібрида 48 В, в основному використовується та ж лінійка двигунів.

Але в сумі всіх цих незначних змін автомобіль вражає. Що стосується плавності ходу, балансу керованості і продуктивності, то Golf зберігає свою ідентичність як видатний універсал в своєму класі – і робить це, не дивлячись на трохи більш жорстку настройку підвіски, яка тепер відмовила б нас від вибору моделі з торсіонною балкою. Внутрішній простір також було покращено, і багатьом сподобалося ще більш високотехнологічна інформаційно-розважальна пропозиція. Тим не менш, не всіх переконає його новий зовнішній вигляд, а салон не зовсім відповідає тому рівню матеріальної м’якості, до якого ми звикли в попередніх моделях Golf.

2. Ford Focus

Новий Focus від Ford повернув собі старе місце на вершині сімейства хетчбеків Autocar з його видатною керованістю і чудово податливою, добре керованою їздою. Можливо, після смерті Focus mkI він трохи впав, і тепер цей сімейний хетчбек з кращими характеристиками в історії, без сумніву, повернувся до свого кращого стану для водія.

Всередині достатньо місця, а абсолютно нова платформа і зовнішній вигляд надали Ford нове життя. Однак його салон як і раніше не пропонує такого ж рівня обробки, як Volkswagen Golf або Seat Leon.

Ця модель четвертого покоління доступна як з бензиновими, так і з дизельними двигунами, в той час як базові моделі використовують конфігурацію задньої підвіски з торсіонної балкою і пасивні амортизатори замість багаторичажної конструкції, опціонально поєднується з адаптивними амортизаторами більш потужних моделей. Однак навіть нижчі і менш спортивні конфігурації автомобіля не поступаються своїм суперникам динамічністю управління.

3. Seat Leon

Leon четвертого покоління Seat як і раніше тісно пов’язаний з провідним в своєму класі Volkswagen Golf, оскільки заснований на тій же платформі MQB і ефективно використовує ту ж лінійку двигунів.

Цей останній Leon, можливо, не такий привабливий, як, безсумнівно, був його безпосередній попередник, і це, можливо, частково розмиває його ідентичність в порівнянні з його відносинами з Golf і Skoda Octavia. Як би там не було, однак, він, без сумніву, залишається найцікавішим сімейним авто в портфелі VW Group – навіть якщо він не зовсім відповідає Ford Focus по керованості. Його інтер’єр тісно пов’язаний з інтер’єром Golf, виглядає елегантно і пропонує рівень простору і практичності, який є одним з кращих в своєму класі.

Більш низька ціна Леона – ще одна перевага, яке він має перед Гольфом, хоча варто відзначити, що 148-сильні моделі не поставляються з більш складною задньою підвіскою, як у Гольфа. Проте, останній Леон залишається відмінним хетчбеком.

4. BMW 1 серії

Попадання в верхню половину цього списку – це свого роду результат для BMW, чий хетчбек 1-ї серії – як відомо, єдиний автомобіль в класі, який намагається використовувати шасі із заднім приводом в сучасну епоху – має те, що ми можемо назвати динамічно тривожне минуле .

Компонування з переднім приводом (варіанти з повним приводом пропонуються в тандемі з більш потужними двигунами) добре обслуговує автомобіль, а управління акуратним і безпечним, з контролем кузова і взаємодією водія, досить хорошими, щоб відрізнити автомобіль від більшості його автомобілів суперників. Тим часом, внутрішня упаковка набагато краще, ніж у попередника з заднім приводом, при цьому простір для пасажирів в другому ряду і місткість багажу помітно покращилися.

Хороший вибір вражаючих бензинових і дизельних двигунів в поєднанні з гладкими і ефективними трансмісіями, а також вражаюча бортова інформаційно-розважальна технологія робить цей автомобіль нашим поточним вибором серед хетчбеків преміум-класу.

5. Mazda 3

Mazda 3 четвертого покоління цілком може стати найкрасивішим сімейним хетчбеком, який зараз продається. І, на щастя, він зберігає всі якості, які зробили його попередника таким привабливим суперником в цьому високо конкурентному класі: відмінне співвідношення ціни і якості, спритне поводження, і вибір бензинових атмосферних двигунів.

Всередині він більше конкурентоспроможний з пропозиціями преміум-класу в класі хетчбеків завдяки більш високому рівню якості, ніж будь-коли раніше. У нього є рівень привабливості для водія, що конкурує з Ford Focus, завдяки його швидкому прямому рульовому управлінню, точна і гладка ручна коробка, і прекрасний контроль тіла.

2,0-літровий бензиновий двигун SkyActiv-G не забезпечує достатньої потужності, щоб випередити кращих в своєму класі, але альтернатива SkyActiv-X нового покоління більш тяговита і ефективна в круїзі.

6. Skoda Octavia

Остання Octavia залишається вірним своєму корінню, дотримуючись своїх традиційних переваг: практичність і доступність.

Що стосується універсалу, Octavia просто перевершує всіх своїх конкурентів за обсягом багажного відділення, в той час як ліфтбек теж не обмежений в просторі. В управлінні автомобілем він може не пропонувати такого рівня залученості, який ви отримуєте від Seat Leon, або такого ж рівня витонченою їзди, як Golf, але це, звичайно, не за горами.

Як завжди, він залишається вибором прагматиків серед своїх побратимів по VW Group. Ті, хто просто шукає недорогий сімейний малолітражний автомобіль з розмірами пасажирських і складських приміщень, будуть серйозно вражені тим, що тут пропонується. У той же час тих, хто виходить з Ford Focus, може трохи відштовхнути його порівняно спокійний характер. Однак прийдешні моделі vRS, безсумнівно, в значній мірі допоможуть усунути цю скаргу. У будь-якому випадку, це авто, яке можна рекомендувати.

7. Kia Ceed

Південнокорейському виробникові втретє пощастило, так як Ceed третього покоління на сьогоднішній день є найпереконливішим в своєму роді.

Управління та рульове управління стали більш досконалими, ніж будь-коли раніше, в той час як в його салоні достатньо місця для чотирьох дорослих, але йому все ще не вистачає стильної матеріальної привабливості, як у більш дорогих суперників. Його дизельні двигуни відрізняються плавністю ходу і досконалістю, а також вражаючою економічністю.

Ceed ще далекий від позиції лідера класу, але тим не менш є гідним конкурентом в неймовірно конкурентному сегменті.

8. Honda Civic

Протягом 10 моделей Honda Civic зазнала безліч змін – від звичайних до спірних. Цей автомобіль нового покоління – найбільший з коли-небудь існуючих, і він так само вражає, як і його попередники, хоча і в більш традиційному стилі. В динаміці автомобіль виконаний краще, ніж раніше.

Нові бензинові двигуни Honda вражають, навіть якщо потрійний двигун не може зрівнятися з 1,0-літровим двигуном від Ford по роботі з водієм на високих оборотах. Тим часом, версія гарячого хетчбека Civic Type R останнього покоління просто чудова.

9. Mercedes-Benz A-Class

Значно виріс в порівнянні з версією останнього покоління, A-Class тепер є одним з найбільших хетчбеків в своєму сегменті. Розкішний зовнішній вигляд, багатий технологіями інтер’єр – головна перевага автомобіля, його можна придбати в більш дорогих комплектаціях з парою широкоекранних інструментальних та інформаційно-розважальних дисплеїв і новітнім програмним забезпеченням для розпізнавання голосу MBUX від Merc, яке працює стабільно добре.

Внутрішня упаковка не бездоганна, з дивно виступаючими внутрішніми дверними ручками, які позбавляють місця для колін в обох рядах, але навіть в цьому випадку пропонується пристойний простір.

Тим часом, водіння, як правило, приємне, тихе і може бути досить різким, в залежності від того, який двигун ви виберете. Більш потужні опції Mercedes стоять додаткових витрат, аналогічно незалежна задня підвіска його більш дорогих похідних, яка робить A-Клас динамічним суперником для більшості автомобілів цього класу.

10. Audi A3 Sportback.

Раніше кращий сімейний хетчбек преміум-класу, доступний на ринку, який поєднував в собі краще від Volkswagen Group, включаючи безліч бадьорих двигунів TSI і економічних двигунів TDI і низьку вартість володіння, з точністю складання і привабливим дизайном, які Audi може запропонувати.

A3 Sportback схожий на будь-який інший автомобіль, який виїжджає з Інгольштадта, тобто надзвичайно добре сконструйований і чемний всередині, ефективний, точний, вишуканий і швидкий на дорозі, але іноді трохи бездушний для водіння і не такий захоплюючий, як його суперники.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти