Lanos знятий з виробництва: які альтернативи в Україні?

Який може бути альтернатива для ZAZ Lanos в Україні, після того, як він був знятий з виробництва? Чим можна замінити колись популярну модель?

Днями AutoUniversum писав про те, Запорізький автозавод припинив збірку ZAZ Lanos. На конвеєрі поки залишається тільки комерційна модифікація моделі – фургон Lanos Cargo. Як з’ясувалося, замін бестселеру вітчизняного бренду на первинному авторинку України зовсім небагато, передають Автомобільні новини.

Перш за все, це бюджетна версія самого Ланоса – ЗАЗ Sens. Ціна седана починається від 177 тисяч гривень.

Реальною альтернативою також може стати седан Ravon R4. Його базова вартість становить 242 тисячі гривень, при цьому список оснащення навіть ширший, ніж у ZAZ Lanos. Приблизно в цій же ніші ринку знаходиться китайський Great Wall C30 (від 259 тисяч гривень).

Якщо не брати до уваги автомобілі з пробігом і міський хетчбек Ravon R2, який набагато менший за Ланос за розмірами, то це, в загальному, і все.

За підсумками продажів в листопаді 2017 року ZAZ став лише 19-м на вітчизняному ринку. Продано трохи більше сотні автомобілів. Обсяг реалізації продукції Запорізького автозаводу знижується з кожним місяцем.

Таріел Васадзе, голова корпорації УкрАвто, вважає, що автомобілі українського виробника не витримують конкуренції з уживаними іномарками, які сьогодні масово ввозять в країну.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти