В Україні змінили процедуру техогляду

Перевіряти, чи справді маршрутка пройшла ТО будуть дорожні камери

В Україні вдосконалять процедуру проходження транспортними засобами техогляду. 23 січня Кабмін на своєму засіданні затвердив відповідну постанову. Працювати вона почне через 3 місяці після його публікації. Тим, хто вже встиг пройти або отримати бланки для обов’язкового технічного контролю, до закінчення строків їх дії, заново проходити перевірку не потрібно.

У зв’язку із засиллям корупції при проходженні техоглядів, чиновники пропонують фіксувати процес на фото, по якому повинно бути чітко видно, марку, колір, номер і дату проходження ТО. По завершенню перевірки, кожному транспортному засобу видадуть відповідну наклейку (мітка радіочастотної ідентифікації) про проходження огляду. У майбутньому їх в автоматичному режимі зможуть дистанційно прочитувати дорожні камери. Розміщуватися наклейка має у верхньому правому кутку вітрового скла, передає ubr.ua.

На сьогоднішній день в Україні зареєстровано близько 1 млн комерційних транспортних засобів, з яких більше 370 тис. автобуси, які зобов’язані проходити ТО двічі на рік. Але переймаються цим не всі перевізники. За запевненням чиновників, обов’язковий техогляд в 2017 році пройшло на 50 тис. машин менше, ніж у 2016-м.

А всього за 2017 рік минуло менше 770 тис. транспортних засобів. Крім того, часто перевізники використовують підроблені бланки про проходження ТО або протоколи обов’язкового технічного контролю, які були анульовані раніше.

Документом також запропоновано внести в спеціальний реєстр всіх суб’єктів господарювання, які будуть мати право проводити ТО.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти