Німецькі авто стандарту Євро-4 і Євро-5 дістануться українцям за безцінь

Федеральний адміністративний суд Німеччини схвалив заборону автомобілів зі старими дизельними двигунами. Дизеля до стандарту Євро-5 в Німеччині заборонять пізніше – з осені 2019 року.

У минулому році в декількох містах Німеччини, в тому числі в Штутгарті і Дюссельдорфі, вирішили «забанити» автомобілі з дизельними двигунами, так як вони «сильно забруднюють атмосферу». Заборона повинна була введена в цих містах з 1 січня 2018 року. Однак, автовиробники подали апеляцію в Федеральний адміністративний суд, повідомляє Автотема.

Але Федеральний адміністративний суд не підтримав апеляцію автовиробників. Він схвалив заборону автомобілів з дизельними двигунами. Найближчим часом в Штутгарті, Дюссельдорфі, а також ще в деяких німецьких містах не можна буде їздити на автомобілях з дизельними двигунами, які відповідають стандарту Євро-4. З осені 2019 року під заборону потраплять дизеля зі стандартом Євро-5.

Екологи радісно сприйняли таке судове рішення, а ось багато автолюбителів ним вкрай незадоволені.

У Німеччині зараз налічується близько 15 млн автомобілів з дизельними двигунами. Лише близько 2,7 млн таких машин відповідають стандарту Євро-6. Це означає, що постраждають власники приблизно 12,3 млн автомобілів. Їм доведеться їх продавати, напевно, за безцінь. Оскільки в Україні старі автомобілі з Німеччини користуються особливим попитом, ми вже уявляємо, як це відіб’ється на вітчизняному вторинному ринку і на ціні німецьких машин.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти