Порошенко підписав закон, який торкнеться усіх водіїв

Президент Петро Порошенко підписав закон, що дозволяє поліції евакуювати припарковані автомобілі, що перешкоджають руху транспорту. Про це сказано в повідомленні прес-служби Президента, передають Українські Новини.

Відповідно до закону, евакуація може здійснюватися, якщо авто поставлене на проїзній частині в 2 і більше рядів, розташовано на залізничних переїздах, на трамвайних коліях, на естакаді, мосту, шляхопроводі або під ним, у тунелі, на пішохідному переході або ближче 10 м від нього по обидва боки, на перехрестях і ближче 10 м від краю пересічної проїзної частини при відсутності на ній пішохідного переходу, ближче 30 м від посадкових майданчиків для зупинки маршрутних транспортних засобів, ближче 10 м від позначеного місця виконання дорожніх робіт і в зоні їх виконання, ближче 10 м від виїздів із прилеглих територій і безпосередньо в місці виїзду.

Обставини, що стали підставою для тимчасового затримання транспортного засобу, повинні бути обов’язково зафіксовані в режимі фотозйомки або відеозапису й у відповідному протоколі про адміністративне правопорушення.

Інформація про евакуацію повинна відразу ж передаватися на мобільний номер і електронну пошту власника автомобіля.

Відповідно до закону, порушення правил паркування транспортних засобів, у тому числі несплата вартості послуг з користування майданчиком для платного паркування, тягне накладення штрафу в 20-кратному обсязі від вартості 1 години послуги з користування паркування.

Паркування в місцях, призначених для безкоштовного паркування транспортних засобів, особами, які не мають відповідних пільг, тягне накладення штрафу в 30-кратному обсязі від вартості 1 години послуги з користування паркуванням.

Постанова про адміністративне стягнення за порушення правил паркування може виноситися без участі порушника.

Інспекторам з паркування забороняється приймати готівку як плату за послуги паркування.

Закон набув чинності через 180 днів від дня опублікування.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти