СБУ попередила покупку шкільних автобусів з Росії

На Луганщині співробітники Служби безпеки попередила придбання санкційної російської продукції у рамках програми «Шкільний автобус». Про це інформує офіційна сторінка СБУ в Facebook

Співробітники Служби безпеки України попередили на Луганщині закупівлю за бюджетні кошти шкільних автобусів, вироблених російським підприємством, стосовно якого Україною введено спеціальні санкції.

Правоохоронці встановили, що тендерний комітет одного з районних відділів освіти оголосив процедуру відкритих торгів із закупівлі шкільних автобусів загальною вартістю один мільйон чотириста п’ятдесят тисяч гривень. Обидва учасники конкурсу надали пропозиції поставок автобусів виготовлених на заводі країни-агресора. Для участі у тендері автомобілі були косметично модифіковані в Україні для відображення іншої «марки» у документації.

На російського виробника автобусів рішенням Ради національної безпеки і оборони України від 28 квітня 2017 року «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)», затвердженого Президентом України, накладено санкції у вигляді заборони державних закупівель його продукції протягом трьох років.

Служба безпеки України поінформувала про виявлені факти тендерний комітет, який відхилив пропозиції обох учасників.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти