Кожен шостий водій засинає за кермом, – експерти

Згідно з новим дослідженням, яке провела британська фірма SmartWitness (виробник систем безпеки для транспортних засобів), кожен шостий водій в Великобританії засинає за кермом, пише Motor 1.

Експерти опитали тисячу водіїв і з’ясували, що 17% засинали за кермом. 42% учасників опитування зізналися, що, незважаючи на дрімоту, продовжували їзду.

Майже половина опитаних – 47% – визнали, що через водіння в стомленому стані вони є джерелом небезпеки для себе та інших учасників дорожнього руху.

89% з числа тих водіїв, які керували авто втомленими, відзначили, що їм доводиться сідати за кермо в такому стані по роботі або для домашніх справ. 48% опитаних сказали, що зупиняються і відпочивають, якщо втомилися.

Багато з тих, хто продовжує рух, незважаючи на сонливість, намагаються підбадьоритися простими способами: відкривши вікно (48%) або випивши каву (37%).

Директор SmartWitness Пол Сайн (Paul Singh) сказав:

Втома водія є одним з найстрашніших вбивць на дорогах, і нам потрібно робити набагато більше, щоб підвищити обізнаність про цю серйозну загрозу безпеці дорожнього руху.

Сайн впевнений, що роботодавці, які примушують водіїв дотримуватися графіка поставок, ігноруючи втому і ризикуючи заснути за кермом, повинні розуміти, що це небезпечно не менше, ніж п’яне водіння або розмови водія по мобільному телефону під час руху.

Свідомі роботодавці повинні впроваджувати нові технології, які допоможуть їх втомленим співробітникам за кермом уникнути небезпеки.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти