На українських водіїв чекають суттєві зміни

Автоексперти запропонували прибрати з розрахунку вартості поліса обов’язкового страхування автоцивільної відповідальності (ОСАЦВ) фактор типу і моделі машини. А замість цього оформляти ОСАЦВ тільки на конкретну людину-водія. Без прив’язки до автомобіля, яким він керує.

Таку ідею запропонував голова Всеукраїнської асоціації автоімпортерів і дилерів Олег Назаренко, пише Твоя МАШИНА з посиланням на autonews.ua.

«Страхувати треба автоцивільну відповідальність конкретної людини. Винен водій, а не оболонка – авто!», — впевнений Олег Назаренко.

Пропозиція знайшла живий відгук у водіїв. Багато говорять, що не згодні з системою, коли страховка потрібна на кожний окремо взятий транспортний засіб.

«Якщо у мене машина і мотоцикл то я повинен купувати два поліса. А якщо три машини? Я не їжджу на всіх одразу«, — каже Петро Козак.

Заодно водії згадали, що було б добре мати в Україні реально діючу систему знижок за довге безаварійне водіння. Також багатьох зачіпає той факт, що за полісами ОСАЦВ в нинішньому вигляді відшкодовується лише вартість пошкодженої деталі в її поточному стані. Тоді як часто доводиться купувати нову, ну або купувати за ціною, яка істотно більше тієї, яку вказав експерт.

За словами страхових експертів, одні зміни з цього списку поки важко виконати (точніше, від них буде користь вкрай невеликому колу водіїв, тоді як страховщимам відчутно додатися роботи). Для інших покращень потрібні зміни в законодавстві. І вони є у вигляді законопроектів, за останні три роки Верховна Рада до них так і не підступилася.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти