Електромобілі приносять збитки автовиробникам – дослідження

Концерни Fiat Chrysler і General Motors випускають електромобілі собі в збиток.

Новий електромобіль Chevrolet Bolt є збитковим для концерну General Motors. Таку інформацію опублікувало видання Bloomberg за результатами дослідження, пише Твоя МАШИНА, з посиланням на АвтоЦентр.

За даними Bloomberg, на кожному електрокарі Шевроле американський концерн втрачає близько 8-9 тис. доларів. Нагадаємо, ціна Chevrolet Bolt 2017 в США стартує з $37 500, але за допомогою урядової субсидії її можна збити до 30 тис. доларів.

Ще більші збитки приносить електромобіль Fiat 500e. Журналісти Bloomberg стверджують, що втрати на кожному авто складають 20 тис. lоларів. Купити електрокар Фіат можна за $32 500.

Експерти Bloomberg також зацікавлені фінансовими показниками Tesla, але поки не встановили, наскільки прибутковими є конкретні моделі марки. Хоча відомо, що за 2016 рік збитки Тесла склали 675 млн. доларів.

Втім, журналісти Bloomberg вважають, ситуація може суттєво покращитися в недалекому майбутньому. Цьому посприяє зниження вартості літій-іонних батарей. Якщо зараз 1 кВт∙год коштує в середньому $ 145, то до 2025 року ціна знизиться до 109 доларів.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти