Українці вимагають відновити автовиробництво

Відродити українське автобудування можливо лише за умови потужної державної підтримки. Про це свідчать результати опитування, яке корпорація «Богдан» провела на своїй сторінці у Facebook.

Відповідно до них, більшість українців погоджується, що оскільки Україна має власні заводи, варто вкластися у їх відродження. При цьому, відзначалося, що провідну у роль у цьому процесі має відігравати держава.

«Якщо держава не буде вкладати гроші, допомагати – нічого путнього не вийде», – зауважили користувачі.

Українці нагадали, що виробничі потужності вітчизняних автозаводів завантажені лише на 10% При такому завантаженні, підприємства приречені на зупинку, а громадяни змушені вдовольнятися купівлею вживаних авто.

«Насамперед необхідна підтримка на рівні держави у кредитуванні, або податкових канікулах для підприємців», – підкреслили у коментарях.

Для сталого розвитку автопрому потрібно зменшити або тимчасово звільнити підприємців від податків і надати виробникам можливість реінвестувати кошти від прибутку у розвиток та модернізацію заводів. Це дозволить стимулювати виробництво і знизити вартість готової продукції, від чого виграють, в першу чергу, українські споживачі, які зможуть купувати доступні та якісні сучасні автівки.

Нагадаємо, що за останні 10 років автовиробництво в Україні скоротилося в 90 разів, тобто майже повністю зійшло нанівець. У травні 2018 року заводи випустили 442 транспортні засоби, у той час як за аналогічний період 2008 року з конвеєрів зійшло понад 39 тис. автівок.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти