Почали діяти «екологічні зони» з платним в’їздом для всіх, хто не на електромобілі

Починаючи з 29 серпня у Польщі, спершу біля в’їздів в центральні частини міст, з’являтимуться нові знаки: «Зона екологічно-чистих автомобілів», та подібний «закреслений» знак, який встановлюватиметься на межі закінчення такої зони. Для власників електромобілів, а також машин, що використовують в якості пального водень, стиснений (CNG), або зріджений охолоджений (LNG) природний газ (метан), в’їзд в зону дії нового знаку буде безкоштовний, пише auto.ria.com.

Натомість, водіям які матимуть намір потрапити в «екозони» на бензинових, дизельних чи працюючих на зрідженій пропан-бутановій газовій суміші автівках, доведеться заплатити. Година перебування в «екозоні» вартуватиме 2,5 злотих (19 грн), або ж можна оплатити відразу за добу 25 злотих (190 грн).

Найдорожче обійдеться ігнорування вимоги оплати перебування в «екозонах» – штраф за в’їзд «на халяву» – 500 злотих, що в перерахунку складає 3800 гривень.

Це доволі радикальне рішення, навіть жорсткіше ніж те, яке придумали німці – обмежити рух тільки для дизелів, що не відповідають еконормам нижче Євро-5. І навіть «внутрішній дизельгейт» спровокував зміни на авторинку – німці почали масово позбуватись дизелів, таких, які неможливо здати на утилізацію взамін за премію. Отже, не виключено, що тепер і поляки почнуть думати, куди діти не лише дизельні, а й бензинові автомобілі, ще й незалежно від того, якому «Євро» вони відповідають.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти