Поліцейські похвалилися першими штрафами за перевищення швидкості

Процедура сплати штрафів залишилась такою ж, як була. Про це в ефірі “Прямого” заявив перший заступник начальника департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

“Штрафів вже виписано достатньо. Але процедура сплати штрафів така сама, як і була по всіх інших правопорушеннях. Тобто, якщо ми виявляємо порушення ПДР, то транспортний засіб зупиняється і на місці водій притягується до відповідальності”, – сказав Білошитський.

За його словами, фіксація за допомогою приладу Trucam відбувається не в автоматичному режимі. Тобто, прилад лише фіксує правопорушення, а далі вже зупиняється автомобіль і працівник поліції оформляє протокол правопорушення.

Єдина відмінність від попередньої системи – це використання приладу.

Використання цієї системи проходить в повністю відкритому режимі. Про використання приладів повідомлялося за тиждень, до впровадження системи на дорогах.

Уся інформація по використанню приладів опублікована на сайті патрульної поліції та національної поліції та сторінці відомства у Facebook. Там також є карта трас, де розміщені прилади Trucam. На цих ділянках також присутні попереджувальні знаки, що попереджають про ведення фото- відеофіксації порушень ПДР.

Головне завдання нової системи попередження правопорушень правил дорожнього руху на дорогах України.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти