В Україні можуть змінитися цiни на бензин: що відбувається

Падіння ціни на нафту на світовому ринку – це сигнал для роздрібних операторів знизити ціни на бензин в Україні.

“Що станеться з цінами на бензин і дизель? Наш ринок зав’язаний насамперед на європейському, там дійсно за добу знизилися котирування на ті ж 3%, що і нафта, це дійсно сигнал для того, щоб роздрібні оператори протягом тижня вже переглянули свої цінники на заправках “, – заявив в коментарі OBOZREVATEL аналітик консалтингової компанії UPECO Олександр Сіренко.

Якщо це падіння зафіксується або продовжиться на цьому тижні, то вже в п’ятницю, 26 жовтня, або понеділок, 29 жовтня, можемо очікувати зниження цін на бензин і дизель, додав аналітик.

Але прогнозувати подальше зростання або падіння цін на нафту Сіренко не береться, він відзначає, що ринок нафти став дуже політизованим.

“Те, що відбувається на ринку нафти … Там дуже багато політики і спекуляцій, тому що коли в 2008 році ми бачили ціну нафти $ 35 за барель, а зараз – $ 70, то можемо розуміти, що цей надлишок в $ 45 є спекуляцією, або якоїсь політичної складової. І в тому ж 2008 році в липні ціна на нафту піднялася до $ 147 за барель, тобто в 5 разів більше, ніж те дно в $ 35”, – вважає аналітик.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти