На оновлення громадського транспорту України виділили 200 млн євро

З 2018 року міста, що беруть участь у проекті «Міський громадський транспорт», почнуть освоювати гроші, виділені Європейським інвестиційним банком на модернізацію транспорту для перевезення пасажирів. Про це 12 жовтня під час конференції “Сприяння покращенню економії автомобільного пального в Україні” заявив директор департаменту стратегічного розвитку дорожнього ринку і автомобільних перевезень Міністерства інфраструктури Віктор Сасін, передає Твоя МАШИНА з посиланням на АСН.

«Передбачається освоєння близько 200 млн євро. Я думаю, що з наступного року ми почнемо першу вибірку коштів, які будуть спрямовані на модернізацію міського транспорту, як електричного, так і автомобільного, а також метрополітену», – зазначив він.

Чиновник нагадав, що до проекту вже приєдналися 11 великих міст, серед яких Івано-Франківськ, Біла Церква, Київ, Луцьк, Львів, Кременчук, Одеса, Суми, Тернопіль, Харків і Чернігів. Залучені під державні гарантії кошти будуть витрачені на придбання автобусів, тролейбусів, трамваїв, вагонів метро, ​​будівництво та реконструкцію тролейбусних і трамвайних ліній, депо.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти