Українцям вигадали новий штраф

У МВС України ініціюють покарання щодо власників авто, які навмисно відмотують спідометри машин з пробігом. Як заявив керівник Головного сервісного центру МВС України Владислав Криклій, у департаменту дуже амбітні плани на майбутнє. Надання базового пакету послуг, таких як, реєстрація автомобіля і видача посвідчення водія, планується найближчим часом перевести в онлайн-режим, – повідомляє Твоя МАШИНА з посиланням на Автотема.

Також в планах створення єдиної бази автомобілів, яка дозволить покупцеві переглянути реальну історію купується авто. Досить часто недбайливий продавець стверджує, що є першим власником машини, щоб вигідно продати транспортний засіб. Насправді ж, машина до нього побувала у власності п’яти чоловік і її вартість повинна бути значно нижче. Використовуючи дану базу, покупцеві не потрібно буде витрачатися на проведення дорогої діагностики, а вивчити таємницю автомобіля в онлайн-режимі, щоб переглянути, каже продавець правду або бреше. Головний сервісний центр МВС України вже почав збирати дані про реальний пробігу кожного автомобіля, так як дуже часто спідометри продаваних автомобілів відмотувати з метою підвищення вартості транспортного засобу.

Владислав Криклій заявив, що автомобілі з пробігом в 100 тисяч кілометрів і 300 тисяч кілометрів мають абсолютно різну вартість і відмотування спідометра автоматично підвищує ціну авто на кілька тисяч доларів. На думку Головного сервісного центру МВС України, подібні маніпуляції можна прирівнювати до шахрайства і Владислав Криклій виступив з пропозицією до групи депутатів щодо внесення в КоАП норми, яка передбачає адміністративну відповідальність за «отмотку» спідометрів.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти