Українських таксистів чекають нові шалені штрафи

Незабаром брати пасажирів зможуть тільки авто із шашечками.

Про це пише газета Закон і Бізнес.

Експерти оцінюють загальний обсяг ринку таксі в Україні майже у 40 млрд грн. на рік. Але ці гроші переважно перебувають у тіні. Тому нардепи внесли до парламенту проект закону «Про перевезення на таксі та легковими автомобілями на замовлення» (№10403).

Основною метою документа називається спрощення та здешевлення легалізації такої діяльності та підвищення якості надання послуг з перевезення пасажирів. Зокрема, однією з вимог стане наявність полісу страхування від нещасних випадків на кількість пасажиромісць у салоні автомобіля.

Також передбачається низка вимог — від шашечок на дверцятах та ліхтаря оранжевого кольору на даху до наявності ліцензії, договору з диспетчером та іншої інформації в салоні автомобіля.

Серед плюсів для водіїв: відміна обов’язкового встановлення таксометрів, безплатні стоянки та можливість руху смугою для громадського транспорту. Але нові санкції вочевидь перекриють такі переваги. Адже навіть за безплатне перевезення пасажирів водія оштрафують мінімум на 170 грн., а за посадку пасажира на стоянці таксі — 5100 грн. Для суб’єктів господарювання, які провадять таку діяльність без ліцензії, санкція сягатиме 34 тис. грн.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти