Компанія Renault може стати банкрутом

Компанія Renault переживає не найкращі часи. Французький автовиробник минулого тижня звільнила генерального директора Тьєррі Боллоре, який заявив, що став жертвою «перевороту».

Нагадаємо, що Тьєррі Боллоре приступив до роботи тільки в січні після того, як його попередник Карлос Гон був заарештований за звинуваченням в ухиленні від сплати податків і пішов у відставку. З тих пір альянс Renault і Nissan був у нокдауні, а грошові потоки і ціна акцій французької компанії знизилися.

Крім того, Renault більше не може покладатися на великі прибутки і дивіденди від Nissan, тому що його японський партнер також бореться з падінням продажів.

Бухгалтерський баланс Renault не найсильніший: на кінець червня у групи було всього 1,5 мільярда євро чистих грошових коштів, а її основний автомобільний бізнес заробив мізерну 4-відсоткову операційну рентабельність продажів в перші 6 місяців 2019 року.

Заглядаючи в майбутнє, до 2022 року річний дохід Renault складе 70 мільярдів євро, що приблизно на одну п’яту більше, ніж в минулому році. Проте, при зниженні попиту на автомобілі навряд чи таких показників вдасться досягти.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти