Рекордне падіння продажів авто в Європі: мінус 98% в Італії

Автомобільний ринок серйозно постраждав від поширення коронавірусу. І якщо в Китаї ринок поступово відіграє обвал, то в багатьох країнах Європи продажі буквально зупинилися. Зокрема, в Італії за перші три тижні квітня попит знизився на 98% – це світовий антирекорд.

Італійці купили всього 2182 машини. За аналогічний період минулого року – 107 930. Таким чином, продажі впали майже в 50 разів.

Раніше Італія вже була рекордсменом обвалу: в березні попит впав на 85%. Як відзначають експерти, дилерські центри закрилися в цій країні ще на початку березня, тому навіть ті клієнти, які раніше замовили машини, просто не змогли їх забрати.

Але автомобільна спільнота дивиться на травень з оптимізмом. Уряд Італії дозволив автосалонам відкритися з 4 травня. У Німеччині вже можна відкрито торгувати машинами. Втім, заборона все ще діє у Великобританії, Франції, Іспанії та інших великих країнах.

Продажі в Італії виявилися б ще більш нікчемними, якби орендна компанія ES Mobility 24 квітня не поставила на облік 317 електромобілів Renault Zoe. Що стосується інших проданих машин, то позначку в 100 екземплярів подолали всього дві моделі: Fiat Panda (157) і Jeep Compass (116).

При цьому з продажу приватним особам лідирує Tesla Model 3: її вибрали 58 італійців.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти