Маск заявив, що Tesla перестала отримувати субсидії від влади США

Глава американської компанії заявив, що Tesla тепер отримує найменше допомоги від держави серед всіх автовиробників в США.

У своєму Twitter Ілон Маск поскаржився на те, що компанія Tesla перестала бути для американської влади пріоритетною компанією — будь-який інший виробник електрокарів тепер отримує набагато більше федеральних грошей, ніж Tesla.

«До речі, Tesla насправді отримує” найменші “субсидії серед всіх виробників автомобілів в США. Федеральні податкові субсидії США поширюються на електромобілі інших виробників, але вже не на Tesla», – зазначив Маск.

Нагадаємо, що уряд США підтримує компанії, що займаються розробкою автомобілів на альтернативному паливі. Податкові пільги поширюються в основному на автомобілі вартістю до 45 тис. доларів. Правда є і виключення — під субсидування потрапляє і ряд моделей, вартість яких сягає 55 тис. доларів США. Раніше у компанії Tesla під цю категорію потрапляв тільки електрокар Model 3, але, як зазначив Маск, тепер і ця модель залишилася без держпідтримки.

Не так давно повідомлялося про те, що автомобілі Tesla посіли останнє місце в рейтингу якості за результатами опитування автовласників. Kia розділила перше місце з Dodge з 136 проблемами на сотню автомобілів протягом перших 90 днів володіння. Проте, успіхи Kia не були настільки дивовижними, оскільки це шостий рік поспіль, коли корейські автомобілі стали найпопулярнішим брендом на масовому ринку. А ось Tesla, вперше взяла участь в дослідженні, виявилася аутсайдером — в електрокарів було виявлено 250 проблем на сотню автомобілів.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти