Україна стала на крок ближчою до запуску виробництва електромобілів

Комітет із питань фінансів, податкової та митної політики сьогодні рекомендував включити до порядку денного сесії Верховної Ради та прийняти за основу законопроекти №3476 та №3477. Ці документи зможуть зробити нашу країну більш привабливою для виробників електромобілів.

«Ми стали ще на крок ближчими до електромобілів made in Ukraine», – пише народний депутат України Роберт Горват на своїй сторінці в Facebook.

За словами нардепа, після прийняття ці законопроекти кардинально змінять податкову та митну політику в галузі будівництва та імпорту транспорту на електротязі.

«Це дасть змогу привести до країни міжнародних інвесторів, розпочати у нас будівництво електрокарів відомих світових виробників, повністю перезапустити вітчизняну автомобілебудівну галузь, давши їй вихід на європейські ринки. Водночас, імпортовані електрокари залишатимуться доступними для українців завдяки відповідним податковим стимулам», – пише він.

https://www.facebook.com/R.Gorvat/posts/3230169697005563

Горват зауважив, що виграють усі, адже віддалений ефект від запуску автомобільної галузі (робочі місця, податки, тощо) кардинально вплине на економіку регіонів та країни загалом.

Нагадаємо, за півроку в Україні поставили на облік 3384 автомобілі з електричним двигуном. Це на 16% більше, ніж за аналогічний період 2019-го.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти