У Німеччині суд заборонив рекламу автопілота Tesla

Суд у Мюнхені прийшов до висновку, що Tesla ввела споживачів в оману щодо можливостей своїх автоматизованих систем керування.

Центр захисту від недобросовісної конкуренції, німецька некомерційна організація, фінансована компаніями і галузевими групами, недавно подала позов проти виробника електромобілів. У позові було заявлено, що компанія Tesla пообіцяла німецьким клієнтам більше, ніж те, що її функція автопілота може фактично надати.

Некомерційна організація зазначила, що веб-сайт Tesla сказав, що «автоматичне водіння на вулицях міста … з’явиться пізніше в цьому році», попри те, що повідомлення з’являється на веб-сайті з 2019 року, а функція все ще не випущена.

У своїй постанові Мюнхенський суд заборонив Tesla Germany включати вирази «повний потенціал автономного водіння» і «автопілот включно» в свої рекламні матеріали, в тому числі на своєму веб-сайті.

У прес-релізі повідомляється, що регіональний суд Мюнхена визначив, що різні рекламні заяви Tesla щодо функцій допомоги транспортним засобам, є забороненими.

У відповідь на це рішення Ілон Маск висловив своє розчарування в Twitter, написавши:

«Tesla Autopilot був буквально названий на честь терміна, використовуваного в авіації. А як щодо автобану?».

У Tesla є можливість оскаржити рішення суду, але неясно, чи планує вона це зробити.

«У Німеччині ще навіть не існує законодавчої бази для автономного водіння в центрі міста, — сказав недавно з цього приводу адвокат Андреас Оттфюллінг, — а інші функції поки не працюють так, як рекламується».

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти