Авто на “евробляхах” в Україні: влада запропонувала водіям операцію

Нардеп Ніна Южаніна, голова комітету Верховної Ради з питань митної та податкової політики заявила, що зараз йде пошук компромісу з власниками авто на “евробляхах”.

Йдеться про пропозицію водіям сплатити 25-30% від встановленої ставки акцизного податку, передає Твоя МАШИНА.

Точно в жодному разі не можна робити таку акцію по амністії, тобто дозволити розмитнити автомобіль за безцінь. Тому я думаю, що буде справедливо, якщо до чинної шкали ставок акцизного податку ми застосуємо певний коефіцієнт. Наприклад, вони (власники “евроблях”, – Ред.) заплатять 25-30% від встановленої ставки акцизного податку. Але з урахуванням тієї шкали, яка у нас зараз є за ставкою акцизного податку залежно від віку автомобіля“, – заявила Южаніна.

Вона нвголосила, що не можна просто зняти всі податки і мита на “евробляхи”.

Всі мита та податки в Україні мали і мають економічне обґрунтування. Робити просто так нічого взагалі не можна в економіці. На все потрібно мати розрахунки. Ми повинні зрозуміти і отримати від Міністерства економіки висновки щодо того, яке економічне майбутнє в нашій автомобілебудівної галузі. Також ми повинні отримати від Асоціації міст, від інших міністерств, пов’язаних із розрахунками, дані про пропускну здатність наших доріг. тобто реальна кількість автомобілів, той обсяг, який зможуть витримати наші дороги“, – сказала вона.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти