Як доглядати за салоном автомобіля влітку

Літо для наших автомобілів далеко не простий час. Сонячні промені не кращим чином впливають на стан салонного пластика, а залишена в салоні запальничка і зовсім створюють загрозу життю і здоров’ю.

Пластик салону влітку схильний до впливу пилу і сонячних променів. Якщо протягом тривалого часу нехтувати доглядом за ним, то він не тільки втратить свій колір, але і деформується або навіть розтріскається. Найменше схильний до деформацій і руйнування від температури так званий «жорсткий» пластик сучасних бюджетних авто. Ті матеріали обробки салону («м’який» пластик), про які так люблять з тугою згадувати автолюбителі, не пластик зовсім. Це була піна, схожа на монтажну, але вкрита плівкою. Саме ця тонка плівка швидко руйнувалася від впливу температур.

Щоб зберегти стан і вигляд салонного пластика, досить регулярно протирати його, видаляючи забруднення, обробляти поліролью, щоб він ефективніше відбивав промені сонця, і використовуйте світловідбиваючі екрани, коли автомобіль тривалий час стоїть на парковці.

Не нехтуйте очищенням тканини в салоні. Деякі суто літні плями, наприклад, від ягід і фруктів, простіше видалити мильним розчином відразу, ніж платити чималі гроші за професійну хімчистку по закінченню літа, коли пляма намертво в’їлася в тканину.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти