На Сході успішно випробували санітарні автомобілі Богдан 2251 (ФОТО)

Санітарні машини Богдан 2251, бойова техніка і кілька ланок ударних вертольотів МІ-24 і транспортних вертольотів МІ-8 були залучені до тактичного навчання окремої повітряно-десантної бригади, які відбулися на одному з військових полігонів поблизу Волновахи.

Санітарні машини Богдан 2251 допомагали в навчанні швидкої евакуації «поранених» з місця бойових дій і надання їм першої медичної допомоги вже в дорозі. За оцінкою керівника навчань, всі поставлені завдання десант виконав відмінно, а техніка впоралася зі своїми завданнями.

За задумом навчань, оперативно-тактична група повинна була здійснити десантування в тил ворога. Захопити і знищити його опорні пункти, зайняти оборону і забезпечити прохід основних ударних підрозділів Збройних Сил України. Навчання проходили в режимі реального часу.

Нагадаємо, нові санітарні автомобілі Богдан 2251 працюють на передовій на Донецькому напрямку, а їх екіпаж відповідає за швидку доставку поранених в госпіталь. Час доставки поранених в АТО до місця надання кваліфікованої медичної допомоги скоротився до 1 години завдяки розгортанню мобільних госпіталів, роботі медичних груп і розширення автопарку нових санітарних машин. Завдяки цьому в лад повертаються до 93% від загальної кількості потерпілих, заявив начальник Головного військово-медичного управління полковник медичної служби Ігор Хоменко.

Нагадаємо, Богдан 2251 — санітарний автомобіль розроблений корпорацією «Богдан» на основі китайського Great Wall Wingle 5 і призначений для вивозу поранених з медичних підрозділів військової ланки до госпіталів/лікувальних закладів та надання у разі необхідності медичної допомоги пораненим за базовим та І рівнем в процесі евакуації.

Джерело: autoconsulting.com.ua

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти