У Детройті дебютувала серійна версія найбільшого кросовера KIA Telluride (фото)

На автосалоні в Детройті дебютував KIA Telluride, який став найбільшим кросовером марки. Деякі вважають його наступником KIA Mohave, виробництво якого завершилося в 2018 році, проте Mohave був рамним позашляховиком, в той час Telluride отримав більш звичний для мас-маркету несучий кузов. У модельній ієрархії компанії Теллурайд встав на сходинку вище KIA Sorento, пише ТМ

Виробник звертає увагу на американське походження KIA Telluride: створення автомобіля було ініційовано в американському офісі компанії, зовнішній вигляд розробили в каліфорнійській дизайн-студії KIA, а збирати його будуть на заводі в Джорджії. Дизайн серійного Telluride в загальних рисах повторює однойменний концепт-кар 2016 року.

Новинка стала «рідним братом» недавно представленого Hyundai Palisade. Від нього дісталася платформа з поперечним розташуванням силового агрегату, основний передній привід і силові агрегати. Повний привід реалізований за допомогою трансмісії HTRAC з багатодисковою муфтою підключення задньої осі.

При цьому KIA Telluride злегка перевершує побратима в габаритах: він на 21 мм довший (5001 мм) і на 14 мм ширше (1989 мм). Колісна база ідентична – 2900 мм. 

Під капотом найбільшого кроссовера KIA встановлений атмосферник V6 3.8 GDI, потужністю 295 к.с. у поєднанні з фірмовим 8-ступінчастим “автоматом”. Залежно від версії привід може бути переднім або повним.

Автомобіль може прийняти на борт до восьми чоловік. Серед сучасних систем відзначається наявність проекційного дисплея, шести USB-портів для зарядки гаджетів, Bluetooth з можливістю підключення одночасно двох смартфонів. Мультимедійна система з 10,25-дюймовим сенсорним екраном підтримує Apple CarPlay і Android Auto.

Флагман корейської марки вміє стежити за дистанцією до автомобіля попереду, мертвими зонами і смугами дорожньої розмітки. Передбачено сім подушок безпеки.

У США KIA Telluride буде пропонуватися в чотирьох комплектаціях (LX, EX, S і SX). Продажі почнуться в 2019 році, більш точні терміни поки не вказуються.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти