Skoda показала зовнішність нового компактного кросовера Skoda Kamiq

Компанія Skoda показала зовнішність нового компактного кросовера Skoda Kamiq на перших дизайн-скетчах. В автомобілі добре впізнаються риси «старших» моделей Skoda Karoq і Skoda Kodiaq, пише ТМ. Публічна прем’єра новинки відбудеться на початку березня 2019 року на міжнародному автосалоні в Женеві. Очікується, що перші «товарні» автомобілі надійдуть до європейських дилерів Skoda до кінця поточного року.

Судячи із зображень, зовні новий компакт-крос буде сильно відрізнятися від однойменної моделі в Китаї. Те, що у них не буде майже нічого спільного, можна помітити по «двоповерховій» передній оптиці з відокремленими від основних блок-фар світлодіодними ходовими вогнями, також по динамічному силуету зі зниженим до корми дахом і вузьким L-подібними ліхтарям.

Щось схоже ми вже бачили на концепті Skoda Vision X, представленому на Женевському автосалоні в минулому році. Мабуть, з виходом європейського Skoda Kamiq чехи вирішили остаточно позбутися від дизайнерського спадщини Йозефа Кабана (який перейшов до BMW), зосередившись на новому фірмовому стилі.

Технічно Skoda Kamiq уніфікують з іншими компактними паркетниками концерну Volkswagen, взявши у них не тільки основні вузли і агрегати, але і «молодше» модульне шасі MQB-A0. Виходячи з цього, можна припустити, що габаритна довжина новинки не перевищить 4,2 метра, ширина – 1,75 метра, а висота – 1,6 метра.

Моторну лінійку, наприклад, Kamiq може запозичити у Volkswagen T-Cross, який зараз продається в Європі з двома бензиновими «турботрійками» потужністю 95 і 115 к.с., 150-сильною «турбочетвіркою» і 1,6-літровим 95-сильним дизелем.

З оснащення водієві будуть доступні системи контролю «мертвих» зон, екстреного гальмування з розпізнаванням пішоходів, утримання в смузі, контролю втоми і адаптивний круїз-контроль.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти