Opel представила нове покоління кросовера Mokka (фото)

Німецька автокомпанія представила компактний кросовер Opel Mokka нового покоління. Попередні замовлення на новинку обіцяють відкрити вже наприкінці літа, а перші серійні екземпляри з’являться у дилерів на початку 2121 року.

Новий Mokka позбувся недолугої приставки X, яка з’явилася після рестайлінгу 2016 роки. Новинка побудована на платформі CMP від ​​партнерів по альянсу PSA Group. На цій же архітектурі засновані кросовери Peugeot 2008 і DS 3 Crossback. Крім того, що на CMP також побудований Opel Corsa.

Mokka нового покоління став ще компактнішим за попередника. Так, його довжина зменшилася приблизно на 125 мм і становить тепер 4,15 метра. Розмір колісної бази новинки сягає 2,56 метра. При цьому об’єм багажного відсіку зменшився усього на 6 літрів і складає 350 літрів.

Звиси кузова стали помітно коротшими, максимальний діаметр коліс досяг 18 дюймів, і Mokka знайшла інші, більш «легкові» пропорції. Завдяки новій платформі і зменшення в розмірах новий Mokka виявився на 120 кг легшим попередника.

Кросовер також отримав нову передньою панеллю, розроблену в концепції Opel Pure Panel. Перед водієм знаходиться єдиний блок з 12-дюймовим дисплеєм для віртуальних приладів. Праворуч, в залежності від комплектації, знаходиться 7- або 10-дюймовий сенсорний екран мультимедійного комплексу.

Поки для кросовера анонсована тільки одна силова установка – електрична, і вона знайома по інших моделях Peugeot, Citroen і Opel. Opel Mokka-e оснащується 136-сильним електричним двигуном, розташованим на передній осі, і акумулятором ємністю 50 кВт * год. Доступно три режими руху: Eco, Normal, Sport. Заявлений пробіг на одному заряді становить 322 кілометрів за циклом WLTP. Штатно встановлено бортовий зарядний пристрій потужністю 11 кВт, а для заповнення заряду на 80% від 100-кіловатного терміналу буде потрібно близько 30 хвилин.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти