Honor 10 Lite: основні плюси і мінуси, та чи вартий він покупки

Зовнішність у моделі дійсно гідна, яка не поступається за стильності багатьом дорогим рішенням. Смартфон Honor 10 Lite пропонує модний нині повноекранний дисплей з мінімальними рамками і акуратним каплевидним вирізом, що додає плюсів і ергономіці. Глянець задній панелі майже не відрізняється від того, що на старших моделях, в руці 10 Lite лежить зручно, надійно.

NFC

Китайські виробники традиційно ігнорують модуль для безконтактних платежів, оскільки там він не використовується. Для глобальних версій вартістю до трьохсот доларів ця функція не є стандартом, навіть Note 7 від Redmi, що перевершує нашого героя за багатьма параметрами, і то не має цього модуля. Тут же з цим повний порядок, можливість оплачувати покупки за допомогою смартфона є.

Камери

Чисто по специфікаціям камери не пропонує нічого дивного. Основна отримала два модуля з сенсорами 13 мегапікселів і 2, фронтальна камера з сенсором 24 мегапікселя. Однак хороша оптика, а також якісні алгоритми ІІ забезпечують досить непогані результати. Для свого класу гідні знімки виходять в нічному режимі. Так, шуми є, але деталізація хороша, як і чіткість.

Mini-Jack

10 Lite не стали позбавляти аналогового роз’єму для навушників, і це дуже добре, враховуючи бюджетность смартфона. Сьогодні стандарт Bluetooth четвертого покоління не забезпечує якісного звучання, та й улюблені навушники з аналоговими штекерами у більшості користувачів. Перехідники ж дороги і дають зайве навантаження на перетворення цифрового потоку. Так що, це аргумент на користь покупки моделі.

Якісний дисплей

Екран смартфон отримав діагоналлю 6.2 дюйма з роздільною здатністю IPS матриці 2340х1080. Матриця якісна, яскрава, чітка з гарною передачею кольору і максимальними кутами огляду. Так, це не OLED, глибокого чорного тут немає, проте в іншому це відмінний дисплей, що не блякнуть навіть на сонці.

Мінуси

Що ж з мінусами? Ну, перше, що можна поставити смартфону, це пластиковий корпус. Звичайно, пластик не дешевий, але дряпатися він буде швидше, та й не премиально це якось. З іншого боку, все смартфони, навіть найдорожчі титанові відразу після покупки одягають в чохли. Там і не зрозуміти, що за корпус, все моделі стають схожі один на одного.

Процесор

Основою залізної начинки тут виступає процесор Kirin 710 власної розробки. Чіпсет хороший, однак в бюджетних версіях компанія відверто економить на продуктивності графіки. Самі ядра можна порівняти за швидкістю з Snapdragon, але графіка Mali G51 явно поступається рішенням Adreno. Тобто ресурсомісткі сучасні ігри будуть йти тільки на низьких налаштуваннях.

Інтерфейси

Wi-Fi в смартфоні працює тільки в одному діапазоні, а 5 ГГц немає, що для сучасних смартфонів не дуже правильно, тим більше, що навіть багато ультрабюджетнікі цей стандарт мають. Звичайно, працювати бездротовий зв’язок буде, але трохи повільніше, та й енергію можна було економити. Також в мінус можна записати відсутність USB-C, роз’єм тут тільки MicroUSB, що для 200-доларового девайса вже здається застарілим рішенням.

Заблокований завантажувач

Мінусом можна вважати (тільки для ентузіастів) заблокований завантажувач. Що це означає? Користувач не зможе поміняти прошивку на кастомную, не зможе встановити іншу (альтернативну) операційну систему, наприклад – Lineage. Загалом, любителі колупатися в програмному забезпеченні цей момент не оцінять.

Купувати чи ні?

Зрозуміло, однозначної відповіді на це питання не існує. У смартфона є багато плюсів, є і недоліки або особливості. Для тих, хто не марить іграми і кастомними прошивками, апарат може стати відмінним варіантом. NFC і якісний дисплей, а також досить бадьора начинка – це те, чим приваблює Honor 10 Lite.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти