Чи можна користуватися телефоном на заправці: дослідження

Регулятор безпеки канадської провінції Онтаріо заявив, що дозволить використання стільникових телефонів на заправних станціях після того, як у новому звіті буде виправлено припущення, що використання мобілок може стати причиною загоряння паливороздавальної колонки (ПРК).

Про це пише Авто 24.

Дослідження, проведене американською інженерно-консалтинговою фірмою BakerRisk, показало: існує “один шанс на 10 мільярдів”, що мобільний телефон може стати причиною займання парів бензину під час заправки.

“Існує вкрай низька ймовірність того, що стільникові телефони зможуть запалити навіть ідеальну суміш горючих газів у повітрі, — йдеться у звіті BakerRisk. – За останні 20 років на автозаправних станціях не було зареєстровано жодної пожежі, пов’язаної з роботою стільникового телефону”.

Управління за технічним стандартам і безпеки (TSSA) тепер дозволить автомобілістам використовувати мобільні телефони для оплати бензину на ТРК заправних станцій в Онтаріо.

При цьому на початку 2018 р. поліція Нігерії офіційно попередила жителів і гостей країни про те, що особи, які розмовляють по мобільному телефону на території місцевих АЗС, можуть бути посаджені у в’язницю.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти