Компанія Mercedes-Benz представила гоночний “Гелендваген”

Після тривалої тизерної кампанії Mercedes офіційно представив Project Geländewagen. Заявлений як концептуальний дизайнерський проект, який досліджує способи «змінити уявлення про розкіш в майбутньому», модель була розроблена в рамках співпраці між головним дизайнером Mercedes Гордоном Вагенером і модельєром Вірджілом Абло.

Хоча це не зовсім краса, Project Geländewagen має обтічний зовнішній вигляд, оскільки дзеркала, індикатори та щітки двірників були видалені. G-Class також був оснащений агресивним обвісом з більш широкими і високими бамперами, а також відповідними бічними спідницями і розширниками крил. Дверні ручки також були видалені і замінені простими ременями.

Звичайно ж, сама унікальна риса – це незавершений зовнішній вигляд. Згідно із заявою Mercedes, лакофарбове покриття було частково відшліфовано, щоб створити «відчуття позачасової простоти», а «зварні шви вважаються ключовими мотивами дизайну». Компанія додала, що «остаточний дизайн розкриває методи будівництва і підкреслює недоліки ручної роботи, які роблять його унікальним».

Перейшовши в салон, інтер’єр позбувся розкішних і технічних особливостей. Зокрема, цифрова комбінація приладів та інформаційно-розважальна система були замінені аналоговими датчиками і тумблерами. Також є рульове колесо в стилі Формули-1 і спортивні сидіння з п’яти точковими ременями безпеки. Інші примітні особливості включають каркас безпеки, вогнегасник і вантажний відсік, який вміщує одну каністру.

Mercedes не згадав специфікації, але Гордон Вагенер сказав: «За допомогою Project Geländewagen ми створюємо унікальний витвір мистецтва, який демонструє майбутні інтерпретації розкоші і прагнення до краси і екстраординарності. Результат – щось середнє між реальністю і майбутнім ». Хоча ви не можете купити справжній автомобіль, Mercedes повідомив, що його копія буде продана з аукціону Sotheby’s, і всі виручені кошти підуть на благодійність, яка підтримує міжнародні творчі спільноти. Торги планується почати 14 вересня.

Джерело auto.today
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти