Перший у світі масовий електромобіль знімають із виробництва

Японська компанія Mitsubishi знімає з виробництва електрокар iMiEV. Ця модель є першим “масовим” електромобілем – він пробув на конвеєрі 11 років, з 2009 до 2020 року (бестселер Nissan Leaf з’явився на рік пізніше).

Причина такого рішення з боку японської марки – відсутність бюджету на продовження проєкту і брак персоналу для подальшого оновлення моделі, в якому вона потребує на тлі постійно зростаючої конкуренції в EV-сегменті.

Загалом Mitsubishi iMiEV можна вважати вдалим проєктом, як для першого електрокара: машина була офіційно представлена в 50 країнах, за період свого існування компанія реалізувала 32 тис. екземплярів моделі. У Європі Mitsubishi i-MiEV став відомим завдяки своїм братам-близнюкам Peugeot iOn і Citroën C-Zero, які продавалися з 2010 до 2019 року групою PSA в рамках альянсу з японським виробником.

Mitsubishi iMiEV іделально підходив для міського середовища. Він досягав у довжину 3,47 м і оснащувався електромотором на 67 к.с. (196 Нм), а також батареєю ємністю 16 кВтг, якої вистачало на 150 км по циклу NEDC. Насправді ж він міг проїжджати близько 100 км.

Читайте також: Чому електромобілі досі непопулярні: 5 головних причин

Джерело bizua.org
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти