Названо п’ять популярних авто, на яких встановлено двигуни іншої марки

Сайт asiaone.com склав рейтинг 5 відомих автомобільних марок, на яких встановлені двигуни інших марок. Це зроблено з метою заощадження часу і коштів на розробку.

Перше місце посідає BMW 116i (F20), на якому встановлений двигун від PSA Groupe – французького виробника Peugeot і Citroen Opel.

Другу позицію рейтинга займає Mercedes Benz A-Class, під капотом якого дизельний двигун Renault. Ці двигуни, до речі, також використовуються в автомобілях Dacia і Nissan.

На третьому місці опинився Aston Martin Vantage, який має двигун Mercedes Benz AMG M117 4L твін-турбо V8. Потрібно зауважити, що Aston Martin володіє частиною акцій Mercedes, тому така ситуація не випадкова.

На четвертій сходинці розмістився Audi R8. Дочірня компанія Volkswagen Group Audi A.G також володіє Lamborghini. Це дозволяє Lamborghini поставляти двигун V10 FSI як для R8, так і для Lamborghini Huracan.

На останньому, п’ятому місці Toyota Supra, яка має двигун від BMW. Німецький концерн створював Supra спільно з моделлю BMW Z4. Тому тут багато схожого – від деталей і болтів до інформаційно-розважальної системи, розподільного пристрою і, звичайно ж, шестициліндрового двигуна з турбонаддувом від BMW.

Читайте також: Названі автомобілі, які дешевшають швидше за інших

Джерело apostrophe.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти