Назвали топ-5 автомобільних двигунів, які здатні проїхати 500 000 км

У цій статті розкажемо вам про двигуни, які за роки роботи показали, що пробіги в 500 000 км їм не страшні.

Але, потрібно враховувати той факт, що самий довговічний мотор може зламатися, якщо його експлуатувати неналежним чином.

1. Renault – K4M і F4R

Серія K відноситься до сімейства рядних чотирициліндрових моторів, які виробляються з початку 2001 року, працюють на бензині (16 клапанів). Робочий об’єм двигунів серії K становить від 1,4 до 1,6 л. Двигун встановлюється на такі моделі, як Renault Logan, Renault Laguna (II), Renault Scenic (II), Renault Mеgane (II і III), Renault Duster.

Серія F належить до сімейства рядних чотирициліндрових моторів, які виробляються з 1996 року, працює на бензині (16 клапанів) Робочий об’єм двигунів серії F становить від 1,8 л. Мотор встановлюється на такі моделі, як Renault Espace і Renault Clio.

2. Hyundai / Kia – G4FA і G4FC

Мотори відносяться до серії Gamma, які випускаються з 2006 року і замінили застарілі двигуни Alpha. В Gamma входить ряд моторів, найвідоміші з яких це 1.4 літровий G4FA і 1.6 л. G4FC. Двигуни встановлюються на Hyundai Solaris, Kia Rio, Kia Cee’d II і Hyundai i20.

3. Chevrolet – B15D2

Мотор B15D2 об’ємом 1,5 літра випускається з 2012 року. Блок циліндрів виготовлений з чавуну, двигун має 4 клапани на циліндр. Встановлюється на Chevrolet Cobalt, Chevrolet Spin, Chevrolet Sail, Daewoo Gentra, Ravon Gentra, Ravon Nexia.

4. Volkswagen – BSE

Мотор BSE об’ємом 1,6 літра збирався з 2002 по 2015 рік і встановлювався на такі популярні моделі концерну як Volkswagen Golf, Volkswagen Passat, Volkswagen Touran і Volkswagen Caddy. Ще цей двигун ви можете знайти під капотом автомобілів марок Audi, Seat і Skoda.

5. Toyota – 2AR-FE

Мотор 2AR-FE об’ємом 2,5 літра збирають з 2008 року на підприємствах в Японії і США. Двигун ставлять на широкий спектр передньопривідних моделей концерну, включаючи Lexus і Scion. Всі версії даного агрегату оснащені системою зміни фаз газорозподілу Dual VVT-i.

Читайте також: Названо найбільш ненадійні кросовери: часто ламаються, а ремонт дорогий

Джерело novate.ru
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти