Названі 5 причин, чому автомобіль може загорітися

За ствердженням експертів займання автомобіля – непередбачуваний процес.

Автівка може загорітися без видимих причин, але для власника це серйозна небезпека. Тому експерти назвали основні причини, через які автомобіль може спалахнути.

– неякісна збірка і заводські дефекти все ще залишаються однією з найбільш частих причин займання автомобілів. І це стосується не тільки дешевих і неякісних брендів. Проколи трапляються навіть у автомобільних гігантів.

– непрофесійна мийка двигуна. Якщо мити двигун з шланга під великим напором, то крім чистоти запросто можна отримати ще й коротке замикання. Як наслідок, непередбачувана робота свічок накалювання в парі з бензином, який подається в циліндри, може призвести не тільки до виникнення пожежі, а й до вибуху.

– вибух акумулятора. Вибухнути може водень, який виділяється поряд з акумулятором при зарядці або «прикурюванні», а потім досить випадкової іскри. Далі полум’я може перекинутися на легкозаймисті елементи моторного відсіку і тоді автомобіль можна і не врятувати.

– пускові рідини. Як правило, ці легкозаймисті рідини при заливанні в двигун допомагають двигуну запуститися в складних умовах. Але при порушенні техніки безпеки така рідина легко спалахне і зможе перетворити автомобіль в вугіллячко.

– несправна газова система. Це стосується тільки автомобілів з ГБО. Так, балони мають клапан, щоб стравлювати зайвий газ, який, як правило, накопичується в багажнику. Подібна особливість газового обладнання, може стати фатальною для водіїв курців.

Джерело sud.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти