Найбільш очікувані електричні пікапи: від Cybertruck до Hummer

На американському ринку найприбутковішим сегментом є пікапи, тому кожен виробник електрокарів бажає зайняти цей сегмент. Видання Sud.ua склало список найбільш очікуваних електричних пікапів, які можуть здійснити справжній прорив на американському та інших ринках, а Твоя МАШИНА вам про них розповість.

Tesla Cybertruck

Це найпопулярніший і довгоочікуваний електричний пікап – частково через дизайн, який буквально шокував автомобільних журналістів при презентації прототипу.

Пікап, який розганяється до 100 км/год за три секунди, може буксувати 6,3 тонни і долати 800 км без підзарядки (якщо, звичайно, ви витратите 70 000 доларів США на версію з великою батареєю і трьома електродвигунами).

Rivian R1T

Другий найбільш гучний проект в цій сфері. Незважаючи на те, що Rivian був дуже молодим стартапом, він має Sumitomo, Ford і Amazon в якості інвесторів, і гігант електронної комерції стає найбільшим клієнтом на даний момент, замовивши 100 000 кур’єрських електромобілів. Rivian готує виробництво мікроавтобусів та позашляховиків, але ключовим буде дебютний пікап R1T.

Автомобіль буде продаватися в трьох варіантах: з батареями ємністю 105, 135 і 180 кіловат-годин, а також з автономним пробігом 370, 640 і 800 кілометрів відповідно. До того ж у компанії привід набагато більш амбіційними, ніж у Tesla – з одним електродвигуном на кожне колесо, що дозволить пікапу повертатися на місці, як танку.

Версія з середньою потужністю розганяється з місця до 100 км/год за три секунди. Крім того, Rivian обіцяє автономність 3-го рівня. Тяга офіційно не оголошена, але компанія натякнула про показник більше 5 тонн.

GMC Hummer

Навіть через десять років після припинення виробництва ім’я Hummer викликає нервові тіки у людей, небайдужих до навколишнього середовища. Але тепер GM відродить його, випустивши автомобіль, який повинен отримати схвалення навіть у Грінпіс. Офіційно він буде оголошений 20 жовтня, але вже оголосили, що авто розганяється до 100 км/год трохи більше ніж за 3 секунди – повільніше, ніж Cybertruck, але швидше, ніж BMW M5 Competition. Очікувана потужність більше 1000 кінських сил і близько 14 тисяч ньютоно-метрів максимального крутного моменту на колесах.

Крім того, новий Hummer матиме знімні панелі даху, аналогічні Wrangler, а також адаптивну пневмопідвіску. GM говорить про батареї на 200 кіловат-годин. Також є «крабовий режим», в якому пікап рухається боком, повертаючи всі чотири колеса в одному напрямку. Про ціни поки нічого не відомо.

Nikola Badger

Nikola не має наміру пропускати хвилю чисто електричних пікапів. Його Badger буде доступний в двох версіях – з літій-іонним акумулятором і водневим паливним елементом. Версія на батарейках обіцяє 2,9 секунди від 0 до 96 км/год, 3,6 тонни тяги, 906 кінських сил і майже 600 км пробігу на одному заряді.

Lordstown Motors Endurance

Неважко згадати, звідки взялася назва цього стартапу – його купив колишній завод General Motors в Лордстауне, штат Огайо. Тут буде випущений перший електричний пікап компанії, і мета у нього амбіційна – обігнати всіх своїх конкурентів і запустити його на початку наступного року.

Згідно з планом Endurance, він повинен мати дальність їзди 400 км і вагу до 3,4 тонн. Ціни починаються від 52 500 доларів. Привід оснащений чотирма електродвигунами, встановленими в маточинах коліс і виробляють до 600 кінських сил. У Лордстауне вже є 20 000 попередніх замовлень.

Тим часов в Україні виготовляють власну електричну вантажівку.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти