Названі автомобілі, на яких реально проїхати понад 500 тисяч кілометрів

Цей рейтинг складений з автомобілів, у яких ви не побачите жодних турбо, безпосередніх уприскувань і багатоциліндрових двигунів: ресурсними є лише прості агрегати.

Renault

Французька компанія виготовляє два гарних агрегати: К4М робочим об’ємом 1,6 л (102-105 к.с.) і 2,0 л F4R (135-143 к.с.). Характерними рисами є проста конструкція, чавунний блок циліндрів, низький рівень форсування, гідрокомпенсатори в приводі клапанів. Не треба забувати замінювати за регламентом ремінь приводу ГРМ. Гарно доглянуті і не перенавантажені, ці двигуни можуть досягати півмільйонного пробігу.

1,6 літровий двигун встановлений на Renault Logan, Sandero, Duster і Nissan Almera. А от Renault Duster і Kaptur, а також Nissan Terranо мають 2,0 літровий двигун.

Hyundai/Kia

Двигуни G4FA/G 4FC об’ємом 1,4 і 1,6 л – скромні роботяги, що працюють в таксі і у приватників інколи понад 500 000 км. Потужність двигунів становить 107 і 123 к.с. відповідно. Незважаючи на алюмінієвий блок циліндрів, поршнева група при гарному догляді може працювати не одну сотню тисяч кілометрів. Звичайно, обслуговувати їх складніше, ніж двигуни Renault: періодичної заміни потребує ланцюг ГРМ, треба регулювати клапани. Такими двигунами комплектували моделі Rio і Solaris.

Chevrolet

Йдеться про 1,5-літровий двигун B15D2 віддачею у 106 к.с.. Блок циліндрів двигуна чавунний. Клапани в головці блоку циліндрів розташовані в два ряди, V-подібно, по два впускних і два випускних клапана на кожен циліндр. Хоча ланцюг, звичайно, півмільйона кілометрів не пройде, але при спокійному стилі їзди, можливо, замінити його доведеться лише один раз. Такий двигун мають Chevrolet Cobalt і Daewoo Gentra.

Volkswagen

Останнім, по справжньому ресурсним і надійним двигуном німецького концерну, можна назвати 8-клапанний BSE 1.6 MPI. Це прямий нащадок легендарного мотора AKL. Блок циліндрів алюмінієвий з залитими чавунними гільзами. Ремінний привід ГРМ простий, довговічний і заміна його цілком безпроблемна. Двигун випускався до 2015 року і ставився на безліч моделей концерну. Це і Skoda Octavia 2 і безліч моделей VW: Golf 5 і 6, Jetta 5, Passat B6.

Honda

Японський виробник завжди славився своїми моторами. Але є в гамі і набагато більш народний дволітровий бензиновий безнаддувний двигун R20A. Його встановлювали на моделі Civic, Accord і CR-V. Двигун має алюмінієвий блок циліндрів, в деяких варіантах потужність досягає 155 к.с., але, незважаючи на це, його ресурс може наближатися до 500 000 км.

Читайте також: Названі автомобілі, які складно продати на вторинному ринку

Джерело mmr.net.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти