Водії якого віку найнебезпечніші: дослідження

Страховий інститут дорожньої безпеки США (IIHS) вивчив інформацію про ДТП з 1997 по 2018 роки і визначив, водії якої вікової категорії є найнебезпечнішими під час їзди.

Результати дослідження говорять про те, що найнебезпечнішими водіями на дорозі є не молоді автомобілісти, які люблять швидку їзду, і не літні власники машин у віці старше 70 років, яких часто дорікають в неуважності. Категорією з найбільшою часткою ризику названі водії середнього віку.

Страховий інститут дорожньої безпеки США (IIHS) проаналізував приблизно 100 тис. ДТП зі смертельними наслідками. У водіїв, яким понад 70 років, відсоток зниження смертності на дорогах з 1997 по 2018 рік склав 43%, а у автомобілістів середнього віку цей показник дорівнював лише 21%.

Джессіка Чіччіно, віце-президент IIHS з досліджень і співавтор роботи зазначає, що допомогли поліпшення в сфері охорони здоров’я, які дозволили літнім американцям залишатися активними. Погіршення зору і зниження когнітивних функцій вдалося частково перенести на більш пізній термін.

Читайте також: Нові правила видачі номерів на авто: що потрібно знати водіям

Джерело tarantas.news
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти